хижаРилски Езераwww.rilskiezera.bg

назад

Новини

Промяна в работното време на седалковия лифт

[03/02/10]
Промяна в работното време на седалковия лифт Снимки: 1

     От началото на февруари седалковата въжена линия "Рилски езера", която води до хижата, ще работи по нова схема на работно време.

     Вторник и сряда стават почивни дни и в тях въжената линия няма да работи. Понеделник си остава ден за профилактика, заради което въжената линия ще работи само след обяд, а в последния понеделник на месеца няма да работи цял ден. В тези дни има възможност влека при хижата да работи - с предварителна заявка.

    В дните четвъртък, петък, събота и неделя лифтът ще работи по досегашното работно време от 9.00 до 16.30 часа.

    Цената на еднократно качване с лифта за възрастни е 10 лева, двупосочният билет е 15. За деца до 12 години и пенсионери - съответно 8 и 12 лв. Дневна карта за неограничен брой возения на лифта и влека за възрастни е 28 лева, а за деца - 20. Карта само за влека "паничка" при хижата струва 18 лева. Предлагат се и сезонни карти за възрастни на цена 280 лева.

    Напомняме, че е възможно при рязко влошаване на метеорологичните условия, като например силен вятър или гръмотевични бури, лифтът да бъде спрян и в описаните работни дни. При възникване на такива форсмажорни обстоятелства в течение на деня, стойността на продадени по-рано от промяната на метеорологичната обстановка карти и билети не се възстановява.

назад